reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaparová omáčka

Ingredience

  • 20 g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 700 ml vývaru
  • 3 lžíce kaparů
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř
  • 125 ml smetany
  • 2 žloutky
  • Zelená petržel

Na servírování:

  • Uvařené baby brambůrky
  • Máslo na opečení
  • Petrželka

Máslo rozehřejeme a přidáme do něj mouku. Až se mouka zbarví, přilejeme vývar a smetanu a provaříme. Omáčku zjemníme dvěma žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec přidáme kapary a nakrájenou petržel. Servírovat můžeme s opečenými bramborami.

Zdroj: Kaparová omáčka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2464-kaparova-omacka/ [On-line 08.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.