Potřebujeme:
- 4 kapří podkovy,
- 200 g hladké mouky,
- citrónovou šťávu,
- 3 vejce,
- olej na smažení, sůl
Na salát:
- 3 vařené brambory,
- 1/2 cibule,
- 3 hrsti polníčkového salátu,
- 2 oloupaná jablka,
- sezamový olej,
- 1 lžíci medu,
- 1 lžíci mletých vlašských ořechů,
- 1 lžíci citronové šťávy,
- sůl, pepř
Podkovy osolíme, potřeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme. Kapra obalujeme v rozšlehaném vejci, potom v mouce a smažíme na oleji. Vyndáme a celé tento proces ještě jednou zopakujeme.
Na oleji orestujeme plátky brambor, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a jablka. Šťávu z citrónu, sezamový olej, lžíci medu, ořechy a olivový olej rozmícháme v mixeru, osolíme a opepříme. Na polníčkový salát nalijeme připravenou zálivku a smícháme s restovanou směsí brambor.
Zdroj: Kapr obalený jinak s teplým bramborovým salátem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/svatecni-babicovy-dobroty-kralovske-holoube-i-kapr-jinak.html [On-line 24.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář