4 porce
- 4 porce kapra po 150–200 g
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- olej
- 4 krajíce chleba Šumava
- 200 ml 10°piva
- mletý pepř
- cukr krupice
- citronová šťáva a kůra
- petrželka
rösti
- 4 bramory
- 1 cibule
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- mletý pepř
- sůl
- olej
Do kastrolu vlijeme pivo a nalámeme střídku chleba, necháme rozmočit, zahřejeme a rozmixujeme. Podle chuti omáčku ochutíme solí, mletým pepřem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Necháme přejít varem, přidáme nasekanou petrželku a uchováme v teple.
Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Olej z pánve slijeme, rybu přelijeme chlebovou omáčkou, prohřejeme a podáváme.
Brambory nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na klínky. V míse zamícháme s vejci a hladkou moukou, ochutíme pepřem, solí. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=817
Poslední tip, trik či komentář