reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr po husitsku s rösti

4 porce

  • 4 porce kapra po 150–200 g
  • sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • 4 krajíce chleba Šumava
  • 200 ml 10°piva
  • mletý pepř
  • cukr krupice
  • citronová šťáva a kůra
  • petrželka

rösti

  • 4 bramory
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Do kastrolu vlijeme pivo a nalámeme střídku chleba, necháme rozmočit, zahřejeme a rozmixujeme. Podle chuti omáčku ochutíme solí, mletým pepřem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Necháme přejít varem, přidáme nasekanou petrželku a uchováme v teple.

Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Olej z pánve slijeme, rybu přelijeme chlebovou omáčkou, prohřejeme a podáváme.

Brambory nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na klínky. V míse zamícháme s vejci a hladkou moukou, ochutíme pepřem, solí. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=817

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.