reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr po provensálsku

4 porce

  • 600 g kapřích filetů
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 40 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g rajčat
  • 80 g rajského protlak
  • 150 ml bílého vína
  • snítka petrželky

Kapří filety nakrájíme na jednotlivé porce, na straně kůže nařízneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením.

Cibuli nakrájíme na klínky, rajčata na měsíčky a ještě napůl, česnek rozdrtíme.

Na oleji opečeme kapří filety z obou stran (nejprve stranou kůže) tak, aby bylo maso šťavnaté, ne vysušené. Opečené kapří filety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu, opepříme, zarestujeme rajský protlak, podlijeme vínem, do směsi vrátíme kapří kousky, necháme prohřát a podáváme.

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo dušená rýže.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=757

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.