4 porce
- 600 g kapřích filetů
- citronová šťáva
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce provensálského koření
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 40 ml rostlinného oleje
- 40 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 80 g rajčat
- 80 g rajského protlak
- 150 ml bílého vína
- snítka petrželky
Kapří filety nakrájíme na jednotlivé porce, na straně kůže nařízneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením.
Cibuli nakrájíme na klínky, rajčata na měsíčky a ještě napůl, česnek rozdrtíme.
Na oleji opečeme kapří filety z obou stran (nejprve stranou kůže) tak, aby bylo maso šťavnaté, ne vysušené. Opečené kapří filety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu, opepříme, zarestujeme rajský protlak, podlijeme vínem, do směsi vrátíme kapří kousky, necháme prohřát a podáváme.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo dušená rýže.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=757
Poslední tip, trik či komentář