reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr s černou pivní omáčkou

6 porcí

  • 900 g filetu z kapra
  • mletý pepř
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • snítka tymiánu

Z filetu kapra nakrájíme porce, ochutíme je pepřem, solí, zakápneme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.

Opékáme na másle, do něhož jsme pro ovonění vhodili snítku tymiánu. Pečeme dozlatova nejprve kůží dolů, poté obrátíme. Podáváme s černou pivní omáčkou a houskovým knedlíkem.

Omáčka

  • 50 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 150 g cibule
  • 150 g mrkve
  • 150 g petržele
  • 150 g celeru
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 hřebíčky
  • 3 bobkové listy
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g mandlí
  • 30 g rozinek
  • střik vinného octa
  • 200 g švestkových povidel
  • 0,5 l černého piva
  • 0,5 l vody
  • 1 lžíce sirobu
  • perník na strouhání podle potřeby
  • sůl

V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu nakrájenou na drobné kostičky opečeme dozlatova, vmícháme vlašské ořechy, mandle, rozinky, zastříkneme octem, vmícháme povidla, podlijeme pivem a vodou a přivedeme k varu. Když je zelenina uvařená na skus, ochutíme sirobem a zahustíme nastrouhaným perníkem, osolíme a už jen krátce povaříme.

Příloha

  • houskový knedlíkZdroj: Kapr s černou pivní omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1655-kapr-s-cernou-pivni-omackou/  [On-line 12.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.