4 porce
- 1 filet z kapra
- hrst bylinkové směsi (petrželka, tymián)
- citronová šťáva nebo vinný ocet
- sůl
- olivový olej
- 4 bobkové listy
- 1 velká mrkev
- 12 fazolových lusků
- 4 listy pórku
šťouchané brambory s kamutem
- olivový olej
- 4 větší oškrábané a uvařené brambory
- hrnek vařeného kamutu nebo pšenice
- 1 jarní cibulka
- sůl
- pažitka
Filet nakrájíme na 5 cm plátky, zasypeme nasekanými bylinkami, zakápneme olejem a citronovou šťávou nebo octem, osolíme a necháme odležet.
Mrkev nakrájíme na hranolky, fazolovým luskům odkrojíme stopky, listy pórku nakrájíme na dlouhé, asi 1 cm široké provázky a vše společně krátce spaříme v osolené vodě, poté zchladíme ve vodě s ledem.
Na plátky kapra klademe bobkový list, poměrnou část zeleniny, balíme do rolek a svazujeme provázkem z pórku.
Takto upraveného kapra vložíme na pekáč vytřený olejem a pečeme při 180 °C 15 minut.
Podáváme se šťouchanými brambory.
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou jarní cibulku, přidáme brambory, rozšťoucháme, přimícháme kamut, nakrájenou pažitku a podle chuti osolíme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=739
Poslední tip, trik či komentář