reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapří bylinkové rolky se zeleninou a šťouchanými brambory s kamutem

4 porce

  • 1 filet z kapra
  • hrst bylinkové směsi (petrželka, tymián)
  • citronová šťáva nebo vinný ocet
  • sůl
  • olivový olej
  • 4 bobkové listy
  • 1 velká mrkev
  • 12 fazolových lusků
  • 4 listy pórku

šťouchané brambory s kamutem

  • olivový olej
  • 4 větší oškrábané a uvařené brambory
  • hrnek vařeného kamutu nebo pšenice
  • 1 jarní cibulka
  • sůl
  • pažitka

Filet nakrájíme na 5 cm plátky, zasypeme nasekanými bylinkami, zakápneme olejem a citronovou šťávou nebo octem, osolíme a necháme odležet.

Mrkev nakrájíme na hranolky, fazolovým luskům odkrojíme stopky, listy pórku nakrájíme na dlouhé, asi 1 cm široké provázky a vše společně krátce spaříme v osolené vodě, poté zchladíme ve vodě s ledem.

Na plátky kapra klademe bobkový list, poměrnou část zeleniny, balíme do rolek a svazujeme provázkem z pórku.

Takto upraveného kapra vložíme na pekáč vytřený olejem a pečeme při 180 °C 15 minut.

Podáváme se šťouchanými brambory.

Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou jarní cibulku, přidáme brambory, rozšťoucháme, přimícháme kamut, nakrájenou pažitku a podle chuti osolíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=739

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.