reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapří dary gratinované s voňavým parmezánem a křupavými bramborovými tyčinkami

4 porce

  • 25 dkg kapřího mlíčí a jiker
  • 6 vajíček
  • 10 dkg čerstvého parmezánu
  • 3 dl zakysané smetany
  • 1 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 10 ks kaparů se stonky
  • 2 dl rybí polévky (vývaru)
  • 1 limetka
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • rostlinné klíčky

Brambory uvaříme ve slupce do měkka a dáme je chladit, třeba na celý den. Potom je oloupeme a nastrouháme. Přidáme k nim vajíčka, osolíme, opepříme a umícháme z toho vláčnou hmotu. Tu potom plníme do cukrářského sáčku, ze kterého postupně vymačkáváme bramborové tyčinky do pekáče vystlaného pečícím papírem. V předehřáté troubě je při teplotě 160 °C upečeme, což bude trvat 20 minut.

Kapří mlíčí a jikry spaříme rybí polévkou, v níž se vařil i bobkový list, a necháme okapat.

Zakysanou smetanu smícháme s vaječným žloutkem, se strouhanou kůrou z limetky, dále s nastrouhaným parmezánem a utřeným česnekem. Do toho potom vmícháme spařené rybí jikry a mlíčí, načež směs v ohnivzdorné nádobě 10 – 15 minut zapékáme při teplotě 160 – 180 °C.

Při podávání rozmístíme upečené bramborové tyčinky do trojúhelníku na talíři a do středu tohoto trojúhelníku postavíme ohnivzdornou misku se zapečenými „kapřími dary”. Celou kreaci můžeme ještě přizdobit černými olivami, kapary a plátky parmezánu.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3752

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.