reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krájená husí játra s pečenými jablky a flambovanými višněmi

4 porce

  • 60 dkg husích jater
  • 2 červená jablka
  • 2 zelená jablka
  • 20 dkg odpeckovaných višní
  • 5-10 dkg másla
  • 5 dkg hnědého cukru
  • 2 dl calvadosu (jablečné pálenky)
  • několik kusů černých špaget
  • sůl
  • pepř

Husí játra nakrájíme na silné řízky, uděláme do nich zářezy, načež je osolíme a opepříme.

Dáme rozehřát hnědý cukr a přidáme k němu višně, calvados a máslo. Na mírném plameni uvedeme do varu a zahustíme jedlým škrobem rozmíchaným ve vodě.

Rozkrájená játra při střední teplotě pořádně opečeme. Když už jsou z poloviny opečená, přihodíme k nim jablka nakrájená na kolečka a obojí pečeme dále společně.

Černé špagety vložíme do pekáče vymazaného olejem a upečeme.

Při podávání klademe na talíř střídavě pečená jablka a plátky husích jater. Vedle nich dáváme na každý talíř porci višňové omáčky a pečené špagety používáme na zdobení.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3751

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.