Potřebujeme:
- 2 filety z kapra bez kosti,
- smetanový křen,
- 2 větší brambory nastrouhané nahrubo,
- hladkou mouku,
- římský salát,
- citrón,
- olej, sůl, pepř
Kapra osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme stranou s kůží dolů 2 až 3 minuty. Porce potřeme smetanovým křenem. Brambory nastrouháme, vymačkáme, osolíme a opepříme. Přimáčkneme je na porce kapra a stranou s bramborami opékáme 5 minut. Poté otočíme a dopečeme. Podáváme s natrhaným římským salátem ochuceným citrónem a olivovým olejem.
Zdroj: Kapří filet s křenem a bramborovou krustou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/svatecni-babicovy-dobroty-kralovske-holoube-i-kapr-jinak.html [On-line 24.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář