4 porce
- 800 g filetu z kapara
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- 2 žloutky
- 100 g strouhanky
- muškátový oříšek
- mletý bílý pepř
- sůl
- 150 g másla
Mleté kapří maso promícháme se žloutkem, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou a šťávou, strouhankou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tvarujeme malé karbanátky, upravíme na pečící papír na plech a pečeme na 190°C do zlatova. Podáváme s okurkovým tatarákem, okurkovým salátem, křenovou majonézou a sypeme slunečnicovými semínky (přílohy viz níže).
okurkový tatarák
- ½ salátové okurky
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 100 g crème fraîche
- hrst kopru
Dužinu z okurky nakrájíme na kostičky a vymícháme s créme fraîche, koprem a hrubozrnnou hořčicí.
okurkový salát
- ½ okurky
- vinný ocet
- olivový olej
- špetka cukru
- sůl
- hrst lístků červené řepy nebo polníčku
Z octa, oleje, soli a cukru vymícháme hladkou emulzi, prohodíme s plátky okurky a listy červené řepy.
křenová majonéza
- 100 g majonézy
- 2 lžíce strouhaného křenu
- střik bílého vína
- lžíce plocholisté petrželky
- sůl
- 80 g slunečnicových semínek
Majonézu vymícháme se strouhaným křenem, sekanou petrželkou, solí a vínem do hladké emulze.
Slunečnicová semínka sypeme až na upravený pokrm na talíři.
Zdroj: Kapří karbanátek s okurkovým tatarákem, salátem a křenovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1565-kapri-karbanatek-s-okurkovym-tatarakem-salatem-a-krenovou-majonezou/ [On-line 21.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář