reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapří karbanátek s okurkovým tatarákem, salátem a křenovou majonézou

4 porce

  • 800 g filetu z kapara
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 2 žloutky
  • 100 g strouhanky
  • muškátový oříšek
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 150 g másla

Mleté kapří maso promícháme se žloutkem, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou a šťávou, strouhankou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tvarujeme malé karbanátky, upravíme na pečící papír na plech a pečeme na 190°C do zlatova. Podáváme s okurkovým tatarákem, okurkovým salátem, křenovou majonézou a sypeme slunečnicovými semínky (přílohy viz níže).

okurkový tatarák

  • ½ salátové okurky
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 100 g crème fraîche
  • hrst kopru

Dužinu z okurky nakrájíme na kostičky a vymícháme s créme fraîche, koprem a hrubozrnnou hořčicí.

okurkový salát

  • ½ okurky
  • vinný ocet
  • olivový olej
  • špetka cukru
  • sůl
  • hrst lístků červené řepy nebo polníčku

Z octa, oleje, soli a cukru vymícháme hladkou emulzi, prohodíme s plátky okurky a listy červené řepy.

křenová majonéza

  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • střik bílého vína
  • lžíce plocholisté petrželky
  • sůl
  • 80 g slunečnicových semínek

Majonézu vymícháme se strouhaným křenem, sekanou petrželkou, solí a vínem do hladké emulze.

Slunečnicová semínka sypeme až na upravený pokrm na talíři.

Zdroj: Kapří karbanátek s okurkovým tatarákem, salátem a křenovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1565-kapri-karbanatek-s-okurkovym-tatarakem-salatem-a-krenovou-majonezou/  [On-line 21.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.