- 500 g hovězí kližky
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule
- mletý pepř
- mletá paprika
- drcený kmín
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- Sůl
- 2 stroužky česneku
- lžíce hladké mouky
- 250 g žampionů
V rendlíku na dvou lžících oleje osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme ji a na tento základ dáme maso nakrájené na kostky a opékáme je. Pak trochu podlijeme vodou, osolíme, přidáme drcený česnek, pepř, kmín a rajčatový protlak, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Občas promícháme a podléváme. Ke konci dušení guláš vysmahneme a zaprášíme moukou, orestujeme ji, podlijeme a dovaříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky (větší na kostky) a na zbylém oleji je zvlášť podusíme. Nakonec je přidáme k hotovému masu a prohřejeme.
Poslední tip, trik či komentář