reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí guláš základní

 

  • 500 g hovězí kližky nebo zadního masa
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 2-3 velké cibule
  • lžíce mleté papriky
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • špetka majoránky

V rendlíku na oleji nebo na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme omyté a na kostky nakrájené hovězí maso, orestujeme je, přidáme koření, utřený česnek, sůl a podlijeme vodou. Rendlík přiklopíme poklicí a za občasného podlévání dusíme, až je maso měkké. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, orestujeme a znovu zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře šťávu povaříme, až se tuk začne oddělovat od základu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.