Pro 4 osoby:
- 300 g kapusty
- 30 g tuku
- 40g hladké mouky
- Sůl
- Pepř
- 1 stroužek česneku
- 100g hub
- 80g krupek
- 2 nožičky párku
- pažitku
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, které důkladně opereme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme dostatečným množstvím vody. Tu potom osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody ke kapustě přidáme krupky.
Mezitím si připravíme z tuku a hladké mouky tmavší jíšku, kterou vmícháme do polévky a opět necháme vařit. Do vroucí polévky přidáme nakrájené houby (pokud použijeme sušené, musíme je předem namočit a nechat vařit déle než čerstvé.)
Z uvařené polévky vyjmeme listy kapusty a pokrájíme je na drobnější kousky, které vrátíme do hrnce.
Ke zvýraznění chuti vmícháme nakonec do polévky utřený stroužek česneku a osmažená kolečka párku. Opepříme ji podle chuti, rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou pažitkou, popřípadě ještě ozdobíme lístky jiných bylinek.
Poslední tip, trik či komentář