reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustová polévka s houbami

Pro 4 osoby:

  • 300 g kapusty
  • 30 g tuku
  • 40g hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 100g hub
  • 80g krupek
  • 2 nožičky párku
  • pažitku

Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, které důkladně opereme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme dostatečným množstvím vody. Tu potom osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody ke kapustě přidáme krupky.
Mezitím si připravíme z tuku a hladké mouky tmavší jíšku, kterou vmícháme do polévky a opět necháme vařit. Do vroucí polévky přidáme nakrájené houby (pokud použijeme sušené, musíme je předem namočit a nechat vařit déle než čerstvé.)
Z uvařené polévky vyjmeme listy kapusty a pokrájíme je na drobnější kousky, které vrátíme do hrnce.
Ke zvýraznění chuti vmícháme nakonec do polévky utřený stroužek česneku a osmažená kolečka párku. Opepříme ji podle chuti, rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou pažitkou, popřípadě ještě ozdobíme lístky jiných bylinek.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.