reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustová polévka se slaninou

Recept pro 4 osoby
Vývar:

  • 500 g předního hovězího
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 120 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g brambor
  • 300 g kapusty
  • 120 g růžičkové kapusty
  • sůl
  • pepř

Hovězí maso opláchneme, vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu, pak teplotu snížíme a maso mírně osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli. Pozvolna vaříme 2-3 hodiny.
Celer, mrkev a petržel rozkrájíme na větší kousky, přidáme k masu a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a dáme stranou. Vývar přecedíme.
Kapustu nakrájíme na větší kousky. Růžičkovou kapustu opláchneme. Na oleji opečeme na plátky nakrájenou slaninu a zalijeme ji vývarem.
Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a deset minut vaříme. Vložíme připravenou kapustu a vaříme dalších deset minut. Před podáváním polévku ještě dochutíme solí a pepřem a ozdobíme petrželkou.
Uvařené hovězí maso můžeme nakrájet na menší kousky a vložit do polévky, nebo ho použijeme při přípravě jiného pokrmu. Pro rychlejší přípravu polévky použijeme hotový vývar.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.