reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustové listy plněné rýží

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 menší kapustu
  • 100 g rýže
  • 100 g mletého masa (hovězí + vepřové)
  • 1/3 lžičky koření adžika (nebo jiného koření podle chuti)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 snítku tymiánu
  • 2 lžíce másla
  • svazek karotky
  • 1 naťovou cibulku
  • 800 g vařených brambor

Kapustu očistíme, rozebereme na listy, které opereme a krátce spaříme ve vroucí vodě (asi 1-2 minuty). Potom je ihned ponoříme do studené vody a necháme vychladit.

Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Hotovou rýži necháme na sítku dobře okapat.

Mleté maso nejdříve rukama důkladně propracujeme, potom do něj přidáme okapanou rýži, koření adžika, sůl, pepř a nasekaný čerstvý tymián. Směs důkladně promícháme, aby se dobře spojila.

Z připravené masové směsi vytvarujeme stejně velké válečky – každý zabalíme do opraného kapustového listu.

Jednotlivé balíčky spojíme párátkem a naskládáme do pekáčku. Přidáme lžíci másla, trochu vody a dusíme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 25 minut.
Očištěnou a omytou karotku nakrájíme na kolečka a podusíme na další lžíci másla. Podle chuti přisolíme. Hotové závitky podáváme s dušenou karotkou a vařenými bramborami, posypané nakrájenou cibulovou natí.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.