reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řízečky z červené řepy

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 2 větší červené řepy
  • 2 cibule
  • sůl
  • 2 vejce
  • 6 lžic strouhanky olej na smažení
  • 800 g brambor

Červené řepy opláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka.

Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Brambory omyjeme a upečeme v troubě ve slupce.

Vychladlé řepy oloupeme, rozkrájíme na plátky asi 1/2 centimetru silné a osolíme. Jednotlivé plátky obalíme v rozšlehaných vajíčkách, pak ve strouhance a smažíme na oleji jako řízky. Podáváme s bramborami pečenými ve slupce, které posypeme osmaženou cibulkou, případně ozdobíme salátem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.