- 300 g kapusty,
- 500 g vařených brambor,
- 100 g mletého hovězího masa,
- 4 vejce,
- 1 cibule,
- 3 stroužky česneku,
- 4 lžíce másla,
- 1 lžíce hladké mouky,
- ½ lžičky mletého kmínu,
- petrželka,
- sůl, pepř
Uvaříme brambory, vodu nesléváme, 5 minut v ní povaříme kapustu. Uvařené brambory rozšťoucháme. V robotu ušleháme sníh ze 2 bílků.
Do pánve dáme 2 lžíce másla, cibuli pokrájenou najemno, nasekaný česnek, mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Směs přidáme k rozšťouchaným bramborám, přidáme scezenou kapustu, 2 žloutky a nakonec sníh.
Vytvarujeme karbanátky, lehce poprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila kůrka. A na másle na pánvi je osmažíme. Poté posypeme nasypanou petrželkou a přidáme 2 volská oka.
Poslední tip, trik či komentář