reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustový karbanátek

  • 300 g kapusty,
  • 500 g vařených brambor,
  • 100 g mletého hovězího masa,
  • 4 vejce,
  • 1 cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • 4 lžíce másla,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • ½ lžičky mletého kmínu,
  • petrželka,
  • sůl, pepř

Uvaříme brambory, vodu nesléváme, 5 minut v ní povaříme kapustu. Uvařené brambory rozšťoucháme. V robotu ušleháme sníh ze 2 bílků.

Do pánve dáme 2 lžíce másla, cibuli pokrájenou najemno, nasekaný česnek, mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Směs přidáme k rozšťouchaným bramborám, přidáme scezenou kapustu, 2 žloutky a nakonec sníh.

Vytvarujeme karbanátky, lehce poprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila kůrka. A na másle na pánvi je osmažíme. Poté posypeme nasypanou petrželkou a přidáme 2 volská oka.

Zdroj: V kuchyni s moderátorem Petrem Suchoněm; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/v-kuchyni-s-moderatorem-petrem-suchonem.html [On-line 7.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.