Ingredience
- 250 g cukru krupice
- 250 ml smetany 33%
- 100 g medu
- 150 g másla
- 400 g mléčné čokolády
- 50 g soli Maldon
- 100 g arašídů
Na pánvi zkaramelizujte cukr a ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu. Horkou smetanu opatrně přilijte ke karamelu, přidejte máslo a míchejte, až se vše rozpustí a promísí. Nakonec přidejte med a opět promíchejte. Vzniklou směs nechte vychladnout, smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a rozmixujte. Na konec přidejte sůl Maldon, zamíchejte a nechte 3 hodiny odpočinout v lednici. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte bochánky a nechte je do druhého dne v lednici. Hotové karamelky obalte v sekaných pražených arašídech.
Zdroj: Karamelky se solí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2863-karamelky-se-soli/ [On-line 24.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář