reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelky se solí

Ingredience

  • 250 g cukru krupice
  • 250 ml smetany 33%
  • 100 g medu
  • 150 g másla
  • 400 g mléčné čokolády
  • 50 g soli Maldon
  • 100 g arašídů

Na pánvi zkaramelizujte cukr a ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu. Horkou smetanu opatrně přilijte ke karamelu, přidejte máslo a míchejte, až se vše rozpustí a promísí. Nakonec přidejte med a opět promíchejte. Vzniklou směs nechte vychladnout, smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a rozmixujte. Na konec přidejte sůl Maldon, zamíchejte a nechte 3 hodiny odpočinout v lednici. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte bochánky a nechte je do druhého dne v lednici. Hotové karamelky obalte v sekaných pražených arašídech.

Zdroj: Karamelky se solí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2863-karamelky-se-soli/ [On-line 24.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.