reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karbanátky z celého světa

  • Mleté maso mix (vepřové, hovězí)
  • 2 vejce
  • Houska
  • Hladká mouka
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř

Indický:

Kari, pórek

Řecký:

Špenát, kozí sýr

Francouzský:

Sýr, žampióny, šunka

Italský:

Cibule, olivy, cuketa

Španělský:

Paprika, chilli

Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, dvě vajíčka, trochu hladké mouky, pár plátků veky, nebo housku namočenou ve vodě. Vše důkladně promícháme a máme připravenou základní směs pro všechny druhy karbanátků. Maso si rozdělíme na pět částí.

Jako první si uděláme Indický karbanátek. Do základní směsi vmícháme kari a nakrájený pórek. Řecký karbanátek – do masové směsi vmícháme čerstvý špenát a kozí sýr. Karbanátek po francouzku uděláme smícháním mletého masa se sýrem, šunkou a žampióny. Po italsku přimícháme cibuli, olivy a cuketu. A poslední díl masa smícháme s paprikou a chilli a nazveme jej Španělským karbanátkem. Všech pět karbanátků osmahneme na oleji a podáváme.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/projekty/anno2008/babicovy-dobroty-karbanatky-z-celeho-sveta.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.