reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KARIBSKÉ KOLÍNKO S MANGOVÝM SALÁTEM

Suroviny:

  • 4 selečí kolínka cca 450g/ks
  • 400 g rajčat
  • palička česneku
  • čerstvý zázvor
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • chilli papričky podle chuti
  • 4 limetky
  • cajenský pepř
  • mleté nové koření
  • sladká paprika
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • zralé mango
  • avokádo
  • červená cibule
  • bílá cibule
  • 1 dl bílého rumu
  • čerstvý koriandr
  • červený vinný ocet
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Kolínka osolíme, vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut.

Mezitím nakrájíme rajčata na větší kostky do pekáče nebo pečící formy, přidáme tři stroužky česneku, špetku cajenského pepře, osolíme, zakápneme octem z červeného vína a olivovým olejem. Přidáme také čerstvě mletý pepř, nasekanou bílou cibulku a nasekaný kousek čerstvého zázvoru. Směs podusíme do měkka, poté ji propasírujeme přes cedník. K rajčatové směsi přidáme další ingredience na marinádu: špetku mletého nového koření, špetku sladké papriky a mleté skořice, asi lžíci sojové omáčky a vinného červeného octa. Do marinády nasekáme chilli papričku, vymačkáme šťávu ze tří limetek a přisypeme špetku třtinového cukru. Do směsi naložíme uvařená kolínka, dobře je v marinádě promícháme a zasypeme čerstvým koriandrem. Kolínka necháme do druhého dne marinovat v lednici.

Každé koleno zabalíme zvlášť do alobalu a necháme je pomalu grilovat kolem půl hodinky. Nakonec je rozbalíme a ještě chvíli necháme grilovat do křupava.

Zdroj: KARIBSKÉ KOLÍNKO S MANGOVÝM SALÁTEM; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.