Suroviny:
- 4 selečí kolínka cca 450g/ks
- 400 g rajčat
- palička česneku
- čerstvý zázvor
- 2 lžíce třtinového cukru
- chilli papričky podle chuti
- 4 limetky
- cajenský pepř
- mleté nové koření
- sladká paprika
- 1 lžíce sójové omáčky
- zralé mango
- avokádo
- červená cibule
- bílá cibule
- 1 dl bílého rumu
- čerstvý koriandr
- červený vinný ocet
- olivový olej
- sůl, pepř
Kolínka osolíme, vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut.
Mezitím nakrájíme rajčata na větší kostky do pekáče nebo pečící formy, přidáme tři stroužky česneku, špetku cajenského pepře, osolíme, zakápneme octem z červeného vína a olivovým olejem. Přidáme také čerstvě mletý pepř, nasekanou bílou cibulku a nasekaný kousek čerstvého zázvoru. Směs podusíme do měkka, poté ji propasírujeme přes cedník. K rajčatové směsi přidáme další ingredience na marinádu: špetku mletého nového koření, špetku sladké papriky a mleté skořice, asi lžíci sojové omáčky a vinného červeného octa. Do marinády nasekáme chilli papričku, vymačkáme šťávu ze tří limetek a přisypeme špetku třtinového cukru. Do směsi naložíme uvařená kolínka, dobře je v marinádě promícháme a zasypeme čerstvým koriandrem. Kolínka necháme do druhého dne marinovat v lednici.
Každé koleno zabalíme zvlášť do alobalu a necháme je pomalu grilovat kolem půl hodinky. Nakonec je rozbalíme a ještě chvíli necháme grilovat do křupava.
Zdroj: KARIBSKÉ KOLÍNKO S MANGOVÝM SALÁTEM; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář