reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaštanové tiramisu

  • mascarpone
    2 vejce
    2 žloutky
    140 g cukru
    0,2 l smetany
    4 cl alkoholu (Grand Marnier)
    150 g dušených (předvařených) kaštanů
    1 pomeranč
    0,25 kg cukrářských piškotů
    3 šálky silné zrnkové kávy
    0,1 kg kakaa
    Amaretto

Do mísy vyklepneme dvě vejce a spolu se dvěma žloutky a sto čtyřiceti gramy cukru vyšleháme ve vodní lázni. Sto padesát gramů dušených jedlých kaštanů rozmačkáme vidličkou na kousky a nasypeme je do půl kila dobře vymíchaného mascarpone. Vyšleháme dvě deci smetany, pak do ní přilijeme čtyři centilitry likéru Grand Marnier a přistrouháme trochu pomerančové kůry. Vše opatrně, ale důkladně vmícháme do připraveného mascarpone. V podlouhlé misce smícháme šálek silné kávy s trochou amaretta. V této lázni krátce z obou stran namáčíme cukrářské piškoty, kterými vykládáme mísu. Když máme zakryté dno, nalijeme na piškoty půlku připravené směsi. Stejně uděláme i další patro. Nakonec tiramisu posypeme kakaem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/405-kastanove-tiramisu/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.