Ingredience:
- 1 lilek
- olivový olej
- 2 větší stroužky česneku
- sůl
- lanýžový olej
- balsamikový ocet
- balsamikový krém
Ze stroužků česneku odstraníme zelenou část (klíček) – kvůli lepšímu trávení.
Lilek podélně rozpůlíme, vložíme do pečicí mísy, zakápneme olivovým olejem, navršíme na něj najemno nakrájený česnek, osolíme.
Pečeme při 200 °C do tmavě hnědé barvy.
Upečený lilek necháme vychladnout, lžící vydlabeme dužinu, vložíme do mísy, smícháme s olivovým olejem, osolíme mořskou solí.
Do tvořítka namačkáme lilkový kaviár, abychom získali úhledný tvar, ale můžeme i lžící vytvarovat pěkný nok. Doplníme listovým salátem, zakápneme olivovým a lanýžovým olejem, balsamikovým octem, dekorujeme balsamikovým krémem.
Zdroj: Kaviár z lilku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1456-kaviar-z-lilku/ [On-line 21.07.2014]
Poslední tip, trik či komentář