reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Treska se zeleninou a aioli

4 porce

  • 800 g filetu tresky
  • sůl
  • tymián
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • voda

Aioli

  • 4 žloutky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • střik vinného octa
  • cca 500 ml panenského olivového oleje

Zelenina

  • brambory
  • mrkev
  • hráškové a fazolové lusky
  • květák
  • cuketa
  • sůl

Tresku nasolíme a necháme 30−60 minut odležet. Sůl vytáhne z tresky vodu, poté ji opláchneme, nakrájíme na porce a vaříme v bylinkové várce 4 minuty a vyjmeme.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do hmoždíře, přidáme dijonskou hořčici, kapku vinného octa, nakrájený stroužek česneku, drtíme a postupně přiléváme olivový olej, tloučkem mícháme až do zhoustnutí.

Zeleninu nakrájíme a podle tvrdosti ji postupně vaříme v osolené vodě.

Zelenou zeleninu po uvaření prudce zchladíme, aby si uchovala krásnou barvu.

Podáváme porci ryby, obložíme zeleninou a doplníme aioli. Vše zakápneme olivovým olejem.

Zdroj: Treska se zeleninou a aioli; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1455-treska-se-zeleninou-a-aioli/ [On-line 21.07.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.