reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaviár z lilku

Ingredience:

  • 1 lilek
  • olivový olej
  • 2 větší stroužky česneku
  • sůl
  • lanýžový olej
  • balsamikový ocet
  • balsamikový krém

Ze stroužků česneku odstraníme zelenou část (klíček) – kvůli lepšímu trávení.

Lilek podélně rozpůlíme, vložíme do pečicí mísy, zakápneme olivovým olejem, navršíme na něj najemno nakrájený česnek, osolíme.

Pečeme při 200 °C do tmavě hnědé barvy.

Upečený lilek necháme vychladnout, lžící vydlabeme dužinu, vložíme do mísy, smícháme s olivovým olejem, osolíme mořskou solí.

Do tvořítka namačkáme lilkový kaviár, abychom získali úhledný tvar, ale můžeme i lžící vytvarovat pěkný nok. Doplníme listovým salátem, zakápneme olivovým a lanýžovým olejem, balsamikovým octem, dekorujeme balsamikovým krémem.

Zdroj: Kaviár z lilku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1456-kaviar-z-lilku/ [On-line 21.07.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.