- 500 g kedluben
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 celozrnná bulka 1
- lžíce másla
- 80 g sýru
- Blaťácké zlato
- 350 ml mléka
- 6 lžic smetany
- 6 lžic suchého bílého vína
- strouhaná kůra z 1/2 citronu
- sůl
- špetka mletého muškátového květu
- 1 lžíce sekané petrželky
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka. Po 3 minutách varu odebereme 3 lžíce kedlubnových kostiček a dáme stranou. Bulku nakrájíme na čtverečky a dokřupava osmažíme na másle. Kedlubny rozmixujeme. Přidáme rozkrájený sýr, mléko, smetanu, víno a strouhanou citrónovou kůru, důkladně prošleháme a ještě jednou necháme přejít varem. Polévku podle chuti osolíme a okořeníme muškátovým květem. Rozdělíme na talíře a přidáme odložené kostičky kedluben. Posypeme smaženou houskou a petrželkou.
POLÉVKU MŮŽETE POSYPAT TAKÉ LŽÍCÍ STROUHANÉHO TVRDÉHO SÝRA.
Poslední tip, trik či komentář