reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kedlubnová polévka

 

  • 500 g kedluben
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 celozrnná bulka 1
  • lžíce másla
  • 80 g sýru
  • Blaťácké zlato
  • 350 ml mléka
  • 6 lžic smetany
  • 6 lžic suchého bílého vína
  • strouhaná kůra z 1/2 citronu
  • sůl
  • špetka mletého muškátového květu
  • 1 lžíce sekané petrželky

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka. Po 3 minutách varu odebereme 3 lžíce kedlubnových kostiček a dáme stranou. Bulku nakrájíme na čtverečky a dokřupava osmažíme na másle. Kedlubny rozmixujeme. Přidáme rozkrájený sýr, mléko, smetanu, víno a strouhanou citrónovou kůru, důkladně prošleháme a ještě jednou necháme přejít varem. Polévku podle chuti osolíme a okořeníme muškátovým květem. Rozdělíme na talíře a přidáme odložené kostičky kedluben. Posypeme smaženou houskou a petrželkou.
POLÉVKU MŮŽETE POSYPAT TAKÉ LŽÍCÍ STROUHANÉHO TVRDÉHO SÝRA.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.