Suroviny:
- 300 g grahamových nebo ovesných sušenek
- 150 g másla
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka (cca 400 g)
- 4 žloutky
- 4 limetky
- špetka soli
- 1 šlehačka na ozdobeni
Sušenky nahrubo nadrtíme a propracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě (podle chuti můžeme dosladit třtinovým cukrem, 1−2 lžíce).
Těstem vyložíme formu a ve vyhřáté troubě na 150 °C předpečeme 10 minut a necháme zchladnout.
Žloutky šleháme po dobu 1 minuty, poté za stálého šlehání vešleháme kondenzované mléko, až se objem zvětší a krém zhoustne a zbělá. Při vyšších otáčkách to trvá asi 3−4 minuty. Vešleháme ještě limetovou šťávu a kůru, přidáme špetku soli a nalijeme na korpus. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−12 minut. Necháme zchladnout. Podáváme se šlehačkou.
Zdroj: Key Lime Pie z Floridy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1546-key-lime-pie-z-floridy/ [On-line 14.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář