4 porce
- 2 filety z amura
- 30 g kapary (poupata)
- 2 lžičky drceného fenyklu
- 200 ml bílého vína
- olivový olej
- sůl
grilovaná zelenina
- olivový olej
- směs čerstvých bylinek (tymián, bazalka, petrželová nať, oregano)
- sůl
- 1 malá cuketka
- 1 malý lilek
- 12 mini rajčátek na stopce
Z amura odstraníme šupiny, vyfiletujeme a nakrájíme na jednotlivé porce. Ochutíme jemně sekaným kapary, drceným fenyklem, vínem a olivovým olejem.
Z olivového oleje, bylinek a soli vymícháme marinádu, vložíme do ní nakrájené cukety a lilky.
Rybu opečeme na grilu kůží dolů, současně opékáme i zeleninu, mini tomaty ponecháme na keříčku a také pokapeme marinádou. Rybu solíme až po upečení.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-07.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=784
Poslední tip, trik či komentář