reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Amur s kapary a grilovanou zeleninou

4 porce

  • 2 filety z amura
  • 30 g kapary (poupata)
  • 2 lžičky drceného fenyklu
  • 200 ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl

grilovaná zelenina

  • olivový olej
  • směs čerstvých bylinek (tymián, bazalka, petrželová nať, oregano)
  • sůl
  • 1 malá cuketka
  • 1 malý lilek
  • 12 mini rajčátek na stopce

Z amura odstraníme šupiny, vyfiletujeme a nakrájíme na jednotlivé porce. Ochutíme jemně sekaným kapary, drceným fenyklem, vínem a olivovým olejem.

Z olivového oleje, bylinek a soli vymícháme marinádu, vložíme do ní nakrájené cukety a lilky.

Rybu opečeme na grilu kůží dolů, současně opékáme i zeleninu, mini tomaty ponecháme na keříčku a také pokapeme marinádou. Rybu solíme až po upečení.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-07.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=784

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.