4 porce
- 4 pstruzi
- 200 g anglické slaniny
- 1 fenykl
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce sušeného tymiánu
bramborová kaše
- 4 porce bramborové kaše
- 4 jarní cibulky
Pstruhy na kůži nařízneme, dutinu osolíme a opepříme, potřeme olejem.
Proužky slaniny opečeme na grilu, fenykl a česnek nakrájíme, ochutíme tymiánem a touto směsí pstruhy naplníme. Pstruhy upevníme do grilovacích kleští, griluje z obou stran, podáváme s bramborovou kaší s grilovanou jarní cibulkou.
Jarní cibulku opečeme vcelku na grilu, poté nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na másle a vmícháme do kaše.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-07.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=786
Poslední tip, trik či komentář