- 200 g rybího masa (očištěná hlava, ocas a odřezky z kapra)
- 150g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 2 kuličky nového koření
- několik kuliček pepře
- 1 vejce
- 30 g másla
- 30 g dětské krupičky
- strouhanka (dle potřeby)
- nasekaná petrželka
- sůl, mletý pepř
- 150g zeleniny (mrkev, celer, pórek)
- 100g hrášku
Do hrnce s vodou vložte cibuli, kořenovou zeleninu a rybí maso. Osolte, přidejte kuličky nového koření i pepře a uvařte doměkka. Polévku přeceďte, vývar odstavte. Maso z ryby oberte, dejte do misky, přidejte vejce a vidličkou rozmělněte. Pak do směsi přidejte petrželku, sůl a pepř, promíchejte a zahustěte strouhankou. Ze vzniklé hmoty vytvořte knedlíčky. V hrnci zpěňte máslo s dětskou krupičkou a na nudličky nakrájenou mrkvi, celerem a pórkem. Zalijte odstaveným 1 porce kolem vývarem, přisypte 100 g hrášku a uveďte do varu. Nakonec do polévky zavařte knedlíčky a dochuťte ji.
Poslední tip, trik či komentář