- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 1 žloutek
- špetka soli
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce škrobové moučky
- 50 g dětské krupičky
- hrubá mouka
- ovoce (reveň, třešně, višně, ryngle, kousky jablek, angrešt, rybíz)
- strouhaný tvaroh nebo strouhanka
- perník
- moučkový cukr
- tuk nebo máslo, popř. zakysaná smetana s jogurtem
Tvaroh utřeme se žloutkem, přidáme sůl, mléko, rozmíchané se škrobovou moučkou, krupičku a promícháme. Těsto necháme půl hodiny odležet, potom podle potřeby přidáme hrubou mouku, těsto přendáme na vál, rozkrájíme na stejné kousky, poklademe ovocem, zabalíme a knedlíky vaříme v nepatrně osolené vodě podle velikosti 8—10 minut. Po odcezení je klademe na talíře nebo na nahřátou mísu, posypeme a omastíme rozehřátým tukem
Poslední tip, trik či komentář