reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knedlíky z kynutého těsta

 

  • 300 g polohrubé nebo hrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • asi 1,5 dl mléka
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • mouka na vyválení
  • ovoce čerstvé nebo kompotované
  • povidla
  • marmeláda
  • strouhaný tvaroh
  • mák nebo perník
  • strouhanka
  • cukr

rozehřátý tuk nebo máslo, popř. sádlo nebo zakysaná smetana smíchaná s jogurtem
Mouku prošijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr a s trochou vlažného mléka a mouky promícháme na těstíčko, které necháme přikryté vykynout. Potom doplníme solí, žloutkem a se zbylým mlékem vypracujeme těsto, které po vykynutí přendáme na vál, rozválíme a nakrájíme na čtverečky, nebo z těsta nakrájíme stejné kousky, roztlačíme je na placičky, poklademe ovocem, těstem je obalíme, vkládáme do vroucí nepatrně osolené vody a podle velikosti je vaříme 10-12 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyjmeme, rozhrneme a když je těsto i ovoce provařené, ihned je vyjímáme, vidličkou propícháme nebo dvěma vidličkami roztrhneme, aby se nesrazily. Po okapání je přendáme do nahřáté mísy nebo talíře, sypeme, mastíme a ihned podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.