reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knedlíky z odpalovaného těsta

 

  • 3 dl mléka
  • 40 g tuku
  • špetka soli
  • 300 g polohrubé nebo hrubé mouky
  • 3 vejce
  • mouka na vyválení
  • čerstvé pevné ovoce
  • strouhaný tvaroh nebo perník
  • strouhanka smíchaná s mletými ořechy
  • rozehřátým tuk nebo máslo

Mléko ohřejeme, přidáme na kousky nakrájený tuk a sůl a když je tuk rozptýlen a mléko se vaří,.vsypeme najednou prosátou mouku, snížíme příkon tepla a propracováváme, až je těsto hladké a nechytá se vařečky. Necháme je prochladnout a pak vešleháme nebo vmícháme jedno vejce po druhém. Těsto přendáme na vál, nakrájíme z něj stejné kousky, které stlačíme na placičky, poklademe ovocem, zabalíme a ve vroucí nepatrně osolené vodě je vaříme podle velikosti 8—10 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyjmeme a je-li těsto i ovoce provařené, vyjmeme je a po odkapání přendáme do nahřáté mísy nebo talíře, sypeme, mastíme, podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.