reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knedlo zelo vepřo

4 porce:

  • 500 g vepřového boku bez kosti
  • sůl
  • kmín
  • stroužky česneku utřené se solí
  • 50 + 50 g oloupané cibule
  • 15+ 15 g hladké mouky
  • 500 g kysaného zelí
  • cukr a ocet na dochucení
  • zelí
  • olej na smažení

Bok potřeme česnekem a posypeme kmínem. Maso s měsíčky cibule (50 g), podlité 150 ml vody, pečeme při 180 °C asi 70 minut. Při pečení podléváme.
Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme ji moukou (15 g), zasmahneme a zalijeme 400 ml vody. Asi 30 minut povaříme. Přecedíme a dosolíme.
Kostičky cibule orestujeme, zaprášíme moukou. Zelí podlijeme asi 100 ml vody, posypeme kmínem a dusíme doměkka. Zahustíme jíškou a dochutíme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.