reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knížecí řízek s lepenicí

4 porce

  • 4 plátky celeru
  • hladká mouka
  • česnek
  • sůl
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Lepenice

  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • ½ kg uvařených brambor bez slupky
  • 300 g kysaného zelí
  • snítka petrželky

Oškrábaný celer nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a v osolené vodě je povaříme na skus a zchladíme.

Česnek utřeme se solí a smícháme s rozšlehaným vejcem.

Osušené plátky celeru obalíme v mouce, poté ve vajíčku a strouhance. Obalený celer osmažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme například s lepenicí – na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme brambory, osmahneme a rozšťoucháme, vmícháme pokrájené kysané zelí a petrželku.

Zdroj: Knížecí řízek s lepenicí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1186 [On-line 05.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.