4 porce
- 4 plátky celeru
- hladká mouka
- česnek
- sůl
- 1 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Lepenice
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- ½ kg uvařených brambor bez slupky
- 300 g kysaného zelí
- snítka petrželky
Oškrábaný celer nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a v osolené vodě je povaříme na skus a zchladíme.
Česnek utřeme se solí a smícháme s rozšlehaným vejcem.
Osušené plátky celeru obalíme v mouce, poté ve vajíčku a strouhance. Obalený celer osmažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme například s lepenicí – na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme brambory, osmahneme a rozšťoucháme, vmícháme pokrájené kysané zelí a petrželku.
Zdroj: Knížecí řízek s lepenicí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1186 [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář