Ingredience
- 2,5 plátků želatiny
- 500 ml smetany na vaření
- 80 g cukru
- 50 ml kokosového sirupu
- 1 mango
- Cukr
- Voda
- Strouhaný kokos
- Limetková kůra
Ve studené vodě si namočíme želatinu. V hrnci přivedeme k varu smetanu a cukr, ale jen krátce, pak hned teplotu stáhneme. Přidáme kokosový sirup a až smetana přestane vřít, přidáme k ní želatinu.
Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme. Následně ho vložíme do dalšího hrnce a zahřejeme. Lehce ho podlijeme, aby se nám nespálilo, přisypeme k němu cukr, prohřejeme a rozmixujeme.
Formičky vysypeme moučkovým cukrem, naplníme smetanou a necháme zchladnout, ideálně do druhého dne. Kokos orestujeme a necháme lehce ztmavnout. Přistrouhneme k němu limetkovou kůru.
Ztuhlou smetanu vyloupneme z formiček a dáme na talíř. Kolem dokola nalijeme omáčku z manga. Na závěr dozdobíme kokosem.
Zdroj: Kokosová panna cotta s mangovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2318-kokosova-panna-cotta-s-mangovou-omackou/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář