- 200 g zeleného chřestu
200 g brokolice
1 ks čerstvého fenyklu
50 g šalotky
50 ml panenského olivového oleje
100 ml suchého sektu
30 ml bílého vinného octa
1 lžička cukru
sůl
bílý pepř
Chřest a brokolici krátce povaříme v osolené vodě a nakrájíme na menší kousky stejně, jako čerstvý fenykl. Vše smícháme se zálivkou připravenou z jemně nasekané šalotky, olivového oleje, sektu, vinného octa, cukru a špetky soli a pepře, a dáme asi na půl hodiny do chladu. Nejlépe koktejl vynikne, budeme-li ho podávat ve skle, zalitý trochou sektu a ozdobený stočeným plátkem parmské šunky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/274-koktejl-s-fenyklem/
Poslední tip, trik či komentář