Ingredience
- bílé jogurty 2 kusy
- sklenka oleje 1 kus
- sklenka vody 1 kus
- vejce 2 kusy
- sklenky cukru 2 kusy
- sklenky hladké mouky 2 kusy
- prášek do pečiva 1 kus
- na pudinkovou polevu:
- jahodové pudinky 2 kusy
- plechovky sterilizovaných jahod 2 kusy
- šlehačka 1 kus
- lístky máty na ozdobu 1 dávka
Z uvedených ingrediencí umícháme těsto. Vymažeme a vysypeme si plech, na který nalijeme těsto a dáme ho na 30 minut do trouby rozpálené přibližně na 180 °C. Pro kontrolu, zda je korpus hotový, píchneme špejlí do těsta. Když zůstane suchá, je hotovo.
Uvaříme si pudinkovou polevu. Slijeme šťávu z jahodového kompotu do kastrůlku a přidáme 1–2 polévkové lžíce cukru. Vsypeme pudink a za stálého míchání vaříme, dokud pudink nezhoustne. Nakonec klademe jahody na upečený koláč a zalijeme je pudinkem. Necháme vychladnout, ozdobíme čerstvou šlehačkou a lístky máty.
Zdroj: Koláč podle mamky Kamči; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kolac-podle-mamky-kamci [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář