Potřebujeme:
- 80 g ghí (přepuštěné máslo),
- 80 g třtinového nerafinovaného cukru,
- 1 vejce,
- 200 g špaldové celozrnné mouky,
- špetku soli,
Na náplň:
- 500 g bílého hroznového vína,
- vejce,
- 1 bílek,
- 70 g medu,
- 250 g bílého jogurtu 3,5%,
- 3 lžičky kuzu prášku (přírodní škrob),
- semínka z vanilkového lusku
Hroznové víno nakrájíme na poloviny. V míse smícháme vejce, bílek, med, jogurt, kuzu prášek a semínka z vanilkového lusku. Smícháme mouku, cukr, vejce a sníh. Dáme do formy.
Na těsto naskládáme hroznové víno a na něj vlijeme jogurtovou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 40 minut, dokud povrch nezpevní a nezačne zlátnout.
Zdroj: Koláč s hroznovým vínem; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kolac-s-hroznovym-vinem-13-10-2014.html [On-line 17.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář