- 1 kg čínského zelí
- 5 vajec
- 2 cibule
- 10 dkg pórku
- 10 dkg zelené papriky
- 5 rohlíků
- 1 palice česneku
- 10 dkg anglické slaniny
- 5 dkg klobásy
- 5 dkg špeku
- 5 dkg eidamu
- 1 sáček kypřicího prášku
- sůl, pepř, majoránka
- suš. petržel, zázvor
- drcený kmín
- sušený česnek
- 3 lžičky vinného octa
- olivový olej
- strouhanka s trochou kukuřičných lupínků
Čínské zelí pokrájíme a na 20 min. povaříme v páře.
Na pánev dáme zesklovatět špek, 2 cibule na hrubo pokrájené, osmahneme, přidáme papriku, slaninu, klobásu, přisolíme, přidáme pórek, pepř, suš. česnek, kmín, zázvor, petrž. nať, vinný ocet a trochu oliv. oleje.
Do mísy dáme na kostky pokrájené rohlíky, spařené zelí, přidáme směs z pánve, majoránku, čerstvý drc. česnek, 5 syrových vajec, zahustíme strouhankou s kukuřič. lupínky. Nakonec sáček kypřícího prášku, dobře promícháme a necháme 10 min. odpočinout.
Směs upěchujeme do pečící nádoby, poklademe plátky sýra a zbytkem slaniny. Pečeme 10 min. na 200°C, poté 20 min na 150°C. Podáváme vychladlý.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/cerveny-kolac-s-nivou-a-salamem.html
Poslední tip, trik či komentář