8 porcí
- 500 g listového těsta
- hladká mouka na vyválení
- 1 žloutek
- 200g jahod
- 200 g bílého chřestu
- 3 dl cukrové vody
- snítka máty
- 250 g mascarpone
- 4 lžíce krystalového cukru
- 2 žloutky
- 2 lžíce medu
- 1 menší pomeranč
- 1 vanilkový lusk
- moučkový cukr na posypání
- máta na ozdobení
Očištěný bílý chřest nakrájíme na špalíčky a povaříme ho 2 minuty v cukrové vodě s mátou a odstavíme. Jahody očistíme a nakrájíme.
Listové těsto rozválíme na obdélník ½ cm vysoký a rozdělíme na osm stejných dílů, které potřeme žloutkem.
Na každou porci klademe kousky chřestu, jahody, pokryjme ochuceným mascarpone a v rozpálené troubě na 190 °C zapečeme dozlatova.
Zdroj: Koláček s bílým chřestem, jahodami a pomerančovým mascarpone; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1090 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář