reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koláček s bílým chřestem, jahodami a pomerančovým mascarpone

8 porcí

  • 500 g listového těsta
  • hladká mouka na vyválení
  • 1 žloutek
  • 200g jahod
  • 200 g bílého chřestu
  • 3 dl cukrové vody
  • snítka máty
  • 250 g mascarpone
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • 1 menší pomeranč
  • 1 vanilkový lusk
  • moučkový cukr na posypání
  • máta na ozdobení

Očištěný bílý chřest nakrájíme na špalíčky a povaříme ho 2 minuty v cukrové vodě s mátou a odstavíme. Jahody očistíme a nakrájíme.

Listové těsto rozválíme na obdélník ½ cm vysoký a rozdělíme na osm stejných dílů, které potřeme žloutkem.

Na každou porci klademe kousky chřestu, jahody, pokryjme ochuceným mascarpone a v rozpálené troubě na 190 °C zapečeme dozlatova.

Zdroj: Koláček s bílým chřestem, jahodami a pomerančovým mascarpone; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1090 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.