reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koprová omáčka podle receptu pana Šroubka

  • 2 l světlého vývaru
    0,5 l čerstvé smetany
    250 g másla
    150 g hladké mouky
    1 větší bílá cibule
    snítka tymiánu
    1x svazek čerstvého kopru
    cukr
    ocet
    sůl, pepř
    5 kuliček nového koření
    4 ks vajec
    3 lžíce zakysané smetany

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli společně s nasekanými stonky kopru a snítkou tymiánu. Opepříme a přidáme pět kuliček nového koření. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou cibulovou zásmažku. Do ní přilijeme trochu octa a studený hovězí vývar. Dochutíme cukrem a za občasného míchání pomalu prováříme minimálně 1ú2 – 3/4 hodiny. Provařenou omáčku přecedíme a přepasírujeme. Tři lžíce zakysané smetany rozředíme trochou smetany a přidáme čtyři žloutky. tuto směs vlijeme do omáčky a dobře promícháme. Hotovou omáčku dochutíme cukrem, osolíme a přilijeme zbytek smetany. Vsypeme nadrobno nasekaný kopr a krátce povaříme. Podáváme s bramborem a ztraceným vejcem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/411-koprova-omacka-podle-receptu-pana-sroubka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.