Potřebujeme:
- 1 svazek čerstvého kopru,
100 ml sladké smetany,
100 ml plnotučného mléka,
200 ml kysané smetany,
1 cibuli,
2 bobkové listy,
5 kuliček nového koření,
3 lžíce másla,
3 lžíce hladké mouky,
600 ml hovězího vývaru,
vinný ocet,
cukr,
pepř, sůl
V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, přidáme koření a pozvolna provaříme. Přidáme vývar, sůl, pepř, ocet a cukr, krátce povaříme a scedíme. Čerstvý kopr jemně nasekáme, smícháme se smetanou a vmícháme do omáčky. Krátce prohřejeme a podáváme s vejcem na tvrdo nebo hovězím vařeným masem a houskovým knedlíkem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/koprova-omacka-s-houskovym-knedlikem-29-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář