reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Terina ze zvěřiny

Potřebujeme:

  • 400g zvěřina ořez,
    300g bůčku,
    300g syrového hřbetního vepřového sádla,
    20 plátků kvalitní anglické slaniny,
    100g sušených brusinek,
    100g kořenové zeleniny,
    300 ml červeného vína,
    200 ml portského,
    4 vejce,
    2 šalotky,
    bylinky,
    jalovec,
    cukr, sůl, pepř

Na marmeládu z cibule:

  • 4 velké cibule,
  • 1dcl octa,
  • 150g cukr,
  • 3dcl vína

Rozdělíme maso na třetiny – jednu třetinu masa (horší kusy) dáme na pekáč, osolíme, opepříme. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, podlijeme červeným vínem a dáme při 180°C péct do trouby cca na 2h. Druhou třetinu masa nakrájíme na jemné kostičky cca 3mm. Zbylou část masa nameleme na jemném nástavci strojku jako pojivo. Sádlo nakrájíme na 1cm kostičky a vyškvaříme škvarky. Brusinky namočíme do červeného vína a necháme marinovat jednu hodinu. Upečené maso rozsekáme najemno, přidáme k nakrájenému masu. Přidáme mletinu, osolíme, okořeníme, přidáme bylinky, madeiru, brusinky, vajíčka a dobře vyprátujeme. Předem připravenou formu vyložíme anglickou slaninou, naplníme směsí paštiky, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni 90 minut při 150°C.
Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme na oleji. Necháme zesklovatět, přidáme cukr, který zkaramelizuje, přilijeme ocet, víno a necháme zredukovat. Uvařené necháme vychladnout a podáváme k paštice.
Necháme prochladnout a podáváme s cibulovou marmeládou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/terina-ze-zveriny-19-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.