reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koprová omáčka s hovězím masem

4 porce:

  • 800 g zadního hovězího
  • 100 g slaniny
  • 250 ml bílého vína
  • 6 lžic másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • svazek kopru
  • šťáva z jednoho citronu
  • lžička soli
  • špetka pepře
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml smetany (33%)

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, přidáme máslo a pečeme při 200 °C. Během pečení maso otáčíme. Po 15 minutách snížíme teplotu na 170 °C a za občasného podlévání pečeme asi 80 minut.
Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Přišleháme asi 250 ml výpeku z masa. Přidáme sůl, nasekaný kopr, citrónovou šťávu, pepř, cukr a povaříme. Asi po 10 minutách přidáme smetanu a jen lehce prohřejeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.