8 porcí – koláčků o průměru 10 cm
Těsto na košíčky
- 2 ½ dl ovesných vloček
- 2 ½ dl ječné mouky
- 1 dl vody
- 0,5 dl olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 špetky soli
Z ingrediencí zpracujeme těsto a necháme půl hodiny odležet. Poté plníme nízké jednoporcové teflonové formičky, prsty si podle potřeby namáčíme ve vodě.
Těsto propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10−12 minut.
Předpečené korpusy naplníme květákovou kari směsí a pečeme ještě 15−20 minut.
Květákové kari
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 250 g květáku
- 1 lžíce kari
- sůl
- hrst petrželky
- 2 vejce
Na oleji pozvolna osmahneme nasekaný česnek, až uvolní vůni a lehce zezlátne, přidáme cibulku, osmahneme, vmícháme nadrobno nasekaný květák, ochutíme kari, osmahneme, osolíme. Odstavíme, necháme zchladnout a do směsi vmícháme nasekanou petrželku a vejce.
Květákovou směsí naplníme formičky a dáme zapéct.
Podáváme s listovým salátem.
Listový salát s klíčky
- 4 hrsti rukoly
- ½ ledového salátu
- klíčky podle chuti (vojtěška, mungo, červená řepa)
- panenský olivový olej
- citronová kůra a šťáva
Rukolu smícháme s natrhaným listovým salátem, přidáme klíčky, trochu citronové kůry, zakápneme olejem a zastříkneme citronovou šťávou.
Zdroj: Košíčky s květákovým kari; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1247-kosicky-s-kvetakovym-kari/ [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář